I like to move in move in, I like to MOVE IN!

 

 

Flislegging av bad 1 og 2etg var noe vi ville få en flislegger til å ta seg av, siden vi allerede hadde mer enn nok annet arbeid å styre med i huset. Det ble desverre i overkant dyrt å få en fagmann til å gjøre det, så vi måtte flislegge selv med GOD hjelp fra Benjamin, Ingar og Asbjørn.

Flisene fikk vi en god deal på fra Norfloor, og fikk tilogmed låne hjem en fliseknekker. Anbefaler definitivt fagkunnskapen innenfor dørene hos dem. 

Mener selv vi fikk til flisleggingen ganske bra, men meget mulig en fagmann ville gjort det annerledes. Han ville sannsynligvis blitt ferdig en smule kjappere :)Bad 2.etg. 


Møbelservant fra Kvik Bodø. Ble forelsket i servanten fra Kuma ved første blikk, den måtte vi ha! Frontene skal vi bytte ut i noe mer passende og koselig.

 

 

 

Toalett på plass, det ble selvfølgelig dritbra


Den gamle planken vi har brukt her fikk vi fra Kjell Harry da han reiv det gamle kjøkkenet i "posthuset". 

 

 
Dusjvegg av glassbyggerstein kommer opp. I julegave hos Christel og Håkan fikk vi de glassbyggersteinene vi trengte til å bygge denne veggen.

 


I tillegg fikk vi noen lass med matjord av beste kvalitet levert på døra av Håkan. Her snakker vi gave etter vår smak:) Tusen takk!

 

 

 

 


Vi har blitt koblet på strøm, det var en milepæl. Det har aldri vært så artig å klikke lysbrytere og dimme spotter før. Takk til Jan Egil fra Tom Staurbakk AS.

  


Cupolaview

 

 Det var en tøff avgjørelse om vi skulle velge sølv eller gull på dørhåndtakene.

 

 


Besøk av arkitekt Andy fra Fordypningsrommet Fleinvær

 


Bestefar monterer en gammel dødskoselig seng som Lilje skal få på rommet sitt

 


Denne benken har onkel Halvard i Skien laget, den skal nå få en plass i domen<3

 

 

 Vegansk lunch hos Ingrid og Benjamin

 


Kjøkkenet begynner å ta form. Vi har kjøpt skuffeseksjoner, fronter, og benkeplate fra Kvik Bodø. Den gigantiske kjøkkenøya er noe vi fikk veldig billig pga en brist, og den skal kuttes, bues og tilpasses. Vi skal ikke ha overskap, derfor var det viktig for oss å få ekstra god plass i skuffene. Systemet som Kvik leverer gir 15% mer plass i ordinære skap sammenlignet med andre kjøkkenleverandører, og XXL skuffer som gir hele 40% mer plass. På den måten får vi utnyttet kjøkkenet maksimalt, og kan bruke mindre areal til kjøkkenet, slik at vi får en større stue. 

 

 

Trapp opp til 2.etg under oppføring. Veldig glad for at vi har satt bort trapp og kjøkken til noen som kan slikt. Jeg merker jeg svetter bare på tanken å kappe i en benkeplate til 1700 spenn. Måtte sikkert hatt et par i reserve om jeg skulle gjort det selv. 

Leiregulvet på master bedroom. Dette gulvet er en blanding av sand, leire og trefiber. I tørket tilstand skal leiregulvet mettes med linolje for deretter å herde. Linoljen fortrenger oksygen, og ønsker rikelig med lys, det hjelper til på herdeprosessen. Den siste finishen blir linoljevoks. 

Legg merke til strømuttak fra cobveggen. Det funker utmerket å skru rett i leireveggene, sitter som støpt.  Endelig, vedfyring!Varmesystemet vårt har vi kjøpt hos bye.no. Det er en vedovn med vannkappe som leverer ca 3kw til rommet, og 11kw til en akkumulatortank på 500L. Vannet fordeles på 6 kurser. Ben Remy fra Indre Salten Termoteknikk har stått for monteringen og igangkjøring av anlegget, og har virkelig gitt jernet og stått på for at vi skulle få igang systemet. Kan virkelig anbefales!

 


Laddomaten viser 55 grader på vannet som er i vedovnen. Når temperaturen på det vannet går over 63grader begynner vannet å sirkulere, og pumpen slår seg av når vannet går under 50 grader. I bunnen av akkumulatortanken har vi 20grader, og på toppen 24 grader. Temperaturen jobber seg gradvis oppover, men det tar tid å varme opp 500L vann, og all betongen i den 113m2 x 10cm store betongplata. I tillegg til oppvarming med vedfyring har vi en 6kw el-kolbe på tanken som vedlikeholder temperaturen når vi ikke fyrer. 

Den eneste svakheten med dette anlegget er ved strømbrudd. Da vil pumpen som sirkulerer vannet fra vedovn til tank slutte å fungere, og en (liten) risiko for å overopphete vannet i ovnen oppstår. Det problemet løser vi ved å bruke 12v batteri og inverter som konverterer 12v til 230v. Da er det plutselig plug and play, og varme er sikret ved strømbrudd. 

 


Foto: Petter Formo

 

 

Neste steg er å fullføre kjøkken, trapp, bad, og diverse løse tråder og litt innredning, samt å få rørlegger på besøk. Og selvfølgelig leiregulv på kjøkken og stue. 
Nå er vi snart i mål :) 

3 kommentarer

yaric

31.01.2016 kl.19:03

Do you have plane use solar energy for heating and electricity? Perhaps in your location sun not enough in winter but in summer.

And second question - Do you use "cupol" which on the top of dome for daylight?

I very glad to see your successful project!

Ole-Martin

01.02.2016 kl.18:09

yaric: Thank you Yaric. We wanted to have solar heat collectors to heat our water, but the system was too expensive for us. We landed on a wood-burning stove to heat up the water which is in the floor. Maybe in the future we will try solar panels, or wind mill for electricity. I like the concept of off-grid living. We have almost as many sun-hours as barcelona, but as you say, not enough in the winter time.
The cupola has a floor, so not much daylight benefit. We will use it as a "red wine room" and look at the view :)
If we did not have a floor, it would let in more daylight, but it would be more effective to put in a window in the dome shell itself.

yaric

11.03.2016 kl.23:03

Yes. This variant very good for your location. And may be good to make part of roof "green" with grass. It would be good for view and for heat insulation :). I seriously thinking about this decision for my dome.

Skriv en ny kommentar

Ole-Martin

Ole-Martin

34, Gildeskål

Kategorier

Arkiv

hits