5 meter høyt juletre?

Noen få dager igjen til jul, og vi gleder oss til et lite avbrekk fra byggingen. 

Julestemningen er for min del fraværende, og juletreet ligger med avsagd stamme på en tilhenger og samler regnvann. Julen 2015 feires ikke i nyhuset, men jeg har store planer om at juletreet anno 2016 skal være 5m høyt, da har vi nesten 3meter klaring før toppen skraper i taket.

  

 Husbyggingen har tatt skikkelig på, det er utvilsomt noe av det tøffeste jeg har vært med på på veldig lenge. Har nå hatt fri i 3 uker fra jobb, og hver dag og helg går med til det samme. Lille julaften går jeg på jobb igjen og skal jobbe hele romjulen. De myke og fleksible ledd og muskler jeg hadde før er nå redusert til verk og ømhet, og den ellers gode nattesøvnen er ikke det den var. Humøret har i en periode vært litt nede. Jeg har selvfølgelig muligheten til å ta litt byggefri i helger, roe litt ned, hente krefter, men jeg er veldig sta, og har ikke tillatt meg noen hvileskjær, selv om jeg vet at det er det riktige å gjøre. Byggelånsrentene pirker borti skulderen min hver gang jeg går hjem for kvelden og fremdriften ikke har vært som jeg hadde håpet på. Dette er "the dark side of the force".

Jeg ville ikke ha vært disse erfaringene foruten, både de gode og mindre gode, for det ender alltid godt til slutt, uansett.

Ungene på snart 2 og 5 er overraskende lite forståelsesfulle når paps kommer hjem litt før 7 for å hjelpe til med legging. For dem har paps vært borte hele dagen og vet ikke at han er sliten og trøtt. Det er da de ekstra kreftene hentes frem og paps jager dem rundt i stuen og leker "sint hund", fanger dem og kiler dem under føttene med skjegget sitt. Til mors fortvilelse blir ungene hauset opp ett hakk for mye rett før legging.Selv om ungene ikke er så veldig forståelsesfulle, så er Sandra veldig forståelsesfull og jobber knallhardt med ungene, jobben sin, og det hjemmet vi bor i nå, med en fraværende mann.

Hun har imidlertid hintet om en mer kjønnsnøytral rollefordeling når vi omsider flytter inn i nyhuset, og det er "han far" inneforstått med. Jeg gleder meg faktisk veldig til akkurat det. Ha mer tid til ungene og Sandra, lage vaffler, trille minsten i søvn i vogna, rusle på veien med søppla, lage dritgod og sunn mat, gjøre yoga og ha tid til å nyte livet enda mer enn jeg gjør nå. For selv om det er hardt nå, er det samtidig en god hardt, hvis det er mulig å forstå den motsetningen. 

Det gjorde ihvertfall veldig godt å få fullført leiregulvet på soverommet. Det skal i tørket tilstand mettes med linolje, og deretter vokses med Allbacks linoljevoks for å oppnå slitestyrke. Tak skal opp på vaskerom, bare å gjøre det.

 

Badet i 2 etg smøremembraneres opp og ned og i mente før flisleggeren kommer på besøk over nyttår. 

Min søster, mannen hennes Per Otto, og ungene var på besøk, de hjalp oss med isolering og søss viste frem skills med stikksaga!

 

Den siste cob-veggen får så pussen passer.

 

Ferdig med alle innvendige og utvendige innervegger, og pipa er kommet opp! #notthisyearsantaVegg her og vegg der. 

Over 80 år gamle dører har fått nytt tilholdssted. De er ikke perfekte, rette og lette, nettopp det gjør dem akkurat det, perfekte! Gulvet i 2 etg. la vi idag. Under gulvet la vi ned en tidskapsel. I den ligger forsiden av lokalavisa, en 20kroning, bilder av familien, og en tekst som forteller om oss og huset. Om 100 og noen år vil noen finne denne i en nedsarvet rønne av en dome, og finne litt historie om sine forfedre.Deler av kjøkkenet er kommet, en gang på nyåret skal det monteres, og innflyttingen kan etter planen (den nye) begynne medio februar :) Jeg og Sandra hadde vår første tur ut sammen i bodø by på 5 år (i forbindelse med julebord på jobben), det var en intensiv kveld med shaking før vi måtte legge inn årene.God Jul :)

2 kommentarer

Bjerk

22.12.2015 kl.01:59

God jul☺

Ville bare takke for alle gode tips og ideer jeg har fått fra bloggen din i 2015. Gleder meg til alt den nye du kommer med i 2016 ☺

Ta gjerne en tur innom min blogg en gang ;-)

God jul og godt nytt år ☺

Ole-Martin

22.12.2015 kl.10:07

Bjerk: Takk for det Bjerk, godt å høre at det er noe nyttig å plukke opp :) God jul og godt nyttår til deg også :)

Skriv en ny kommentar

Ole-Martin

Ole-Martin

34, Gildeskål

Kategorier

Arkiv

hits