August


I ett med naturen.   Foto Petter Formo

 

Over en måned siden vi har oppdatert her inne, og mye har skjedd. Idag var 3 måneders pappapermisjon over, men vi er likevel positive til å bli ferdig til jul. Benjamin hjelper med å montere avtrekksvifte til kjøkken, han har som alltid skikkelig fottøy når han er på en byggeplass.

 

 


NRK draumehuset innom på sitt siste besøk før huset står ferdig. 

 
Endelig kom vinduene oppe i cupolaen inn.  Tak-shingelen er nesten ferdig lagt! Det er litt vanskelig å beregne mengde, så vi måtte etterbestille 27 pakker for å få nok. 

 


Den ene cobveggen er nesten ferdig, øveste rast skal vi cobbe inn noen fargede glassbyggerstein som dekorasjon. Det er langs denne veggen trappen opp til andre etg vil gå.

 


23 August hadde vi 1 års bryllupsdag og feiret med å gå på Sandhornet ilag. Fint avbrekk fra bygging og jobbing.

 

 


En dag jeg og ungene kom gående, sto denne svære traileren ved innkjørselen vår, og snille Øystein og Jørgen-Andre var i full gang med å hjelpe oss laste av isolasjonen som ble levert. Enorme mengder isolasjon!Dette er trefiber (www.trefiber.com) som skal blåses inn i veggene, og trefiberplater som skal i skilleveggene i 2etg.

Trefiber er et naturprodukt, produsert av gran.

 


Her er Roland Pant som er daglig leder av Trefiber AS. Han er i gang med jobben med å isolere Norges første domehus. Det tok tre lange dager med jobbing fra 8 om morgenen til 21 om kvelden. I bilen sin hadde Roland med seg et svært apparat som måtte mates med trefiberen som ble blåst gjennom en lang slange og inn i veggene.

Det var et vannvittig bråk av maskineriet, så beklager til alle mårnesværinger som måtte gjennomgå ei helg med et konstant skingrende hyl i bakgrunnen. Hvis det er en trøst så hadde Ole-Martin det verre:

 

 

...for slik sto han i 3 dager i strekk

 

 


!!!

 

 Søndag fikk vi god hjelp fra Thomas (som har hjulpet til med justeringer på tegningene av domen), Arthur (fetter) og Einar (bror) til å rydde opp etter isolasjonen. Store deler av domen innvendig var dekt av 10 cm ullete fiber.
mennesker var også dekt av ullete fiber :)

 

 


Idag har snekkerne begynt å legge panel over de ferdig isolerte veggene. Alle trekantpanelene er ferdig behandlet med treblek/trelut og tresåpe hvit med god hjelp fra venner og famile gjennom sommeren.

 

Om noen få dager skal huset trykktestes, det blir spennende! Før den tid får vi satt inn verandadøren som skal inn i det blå feltet på bildet over :)

 Sommeren er over, og nå gleder vi oss bare til jul!

 

Sandra & Ole-Martin 

2 kommentarer

MammaBoka

14.09.2015 kl.23:25

Flott blogg :) Veldig mye bra skrevet her!

Fast leser her :)

Ole-Martin

15.09.2015 kl.21:58

MammaBoka: Takk for det, Yvonne :) Du skriver mye bra du også :)

Skriv en ny kommentar

Ole-Martin

Ole-Martin

34, Gildeskål

Kategorier

Arkiv

hits