Gærv!Det viser seg at vi er passelig gærv (lokalt uttrykk, opprinnelig fra Saltstraumen, gjort kjent i en liten krets på Bodin Videregående tidlig på 2000-tallet. Utbredelse ukjent. Betydning: Flink)


Lilje sin bestefar kan se ting på måter ingen andre kan

 

En av snekkerne sprang inn i skogen og begynte å kappe greiner for å lage en krans. Jeg skjønte ikke helt hva han holdt på med i starten, men fant ut at han ga et signal om at de var klar for mønsåsfest, eller kranselag som det også heter. Dette er en tradisjon som stammer fra 1400-tallet, der snekkerne henger opp en krans når taket er blitt tett. Når byggherren ser kransen har han en uke på seg til å spandere en fest på snekkerne, hvis ikke heises byggherrens bukser opp til spott og spe.

Inni kransen har de skjært ut en flaske av tre, med et internasjonalt ord - Vodka - påskrevet. Jeg tok hintet :)
Akkurat nå er vi fornøyde med tingenes tilstand, selv om snekkerne har dratt hjem en måneds tid for en liten ferie. 

I det siste har det vært hektisk med eksamen, unger, og bygging, og det har nesten ikke vært tid til å følge med på de viktigste nyhetssakene.. Jeg må bare innrømme at jeg har hatt lite tid til å lese meg opp på Tooji-bear og hans eskapader, det er litt trist å ikke være oppdatert. 

 Siden sist har vi jobbet med utstikkerne og kledd dem med sibirsk lerk, vi har også begynt å behandle innerpanelene som skal dekke domen innvendig. Disse behandler vi med trelut og treblek, samt et strøk med tresåpe hvit for å få et lysere uttrykk, og hindre gulning av furupanelene. Vi har gjort ferdig 2 av 81 panel-trekanter, men vi har god tid. 

 

Behandlet panel vs ubehandletSandra beundrer utstikkeren med en Hoopers i hånda
Første prioritet nå som snekkerne er borte er å få opp etasjeskilleren, deretter blir det fullt fart med dampbrems som skal på innvendig, og elektrisk installasjon, slik at alt blir klart til å blåse trefiber-isolasjon når isolatøren kommer i august.

 Jeg satt opp bæring til andre etasje, og etterpå følte jeg meg ganske gærv. Det ga en liten mestringsfølelse å få til noe jeg aldri før har gjort :)I samtale med den eneste engelsktalende arbeideren. Her er takpappen ankommet, den skal legges over platene på hele domen ned til lerken. 

 

Opptak av globesøstrene (liker det nye kallenavnet vårt) i yogaaksjon

 

Blir tid til å lære Lilje lage sine egne leker :)

 

Mange kommer og kikker på huset, det syns vi er hyggelig. Her er harpix-karan innom, de snekrer på SALT prosjektet. Tror de lot seg imponere:)

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Ole-Martin

Ole-Martin

33, Gildeskål

Kategorier

Arkiv

hits