Milepæl

17 April i uke 16 ankom vår kjære container på Mårnes, den var like rød og fin i virkeligheten som på bildene. 
Den har foretatt en lang reise, og tiden i forveien har jeg mikset og trikset brikkene på plass, noe som var passelig krevende på sene kveldstimer. Det har vært dokumenter til fraktør, til tollbehandling, betaling av toll, avtaler og arbeidskontrakt til snekkere, koordinering med NRK som kom for å filme det hele, sørge for at containeren ble lastet på bilen med åpningen bak, søknad til vegvesenet om utbedring av vei, utbedring av vei (takk Jørgen og Kim!), arrondering av terrenget rundt huset, ordne leie av stillas, bestille vindsperrer og tape, avtale med tidspunkt for isolering av huset, innhente pristilbud på varmesystem, og innhente pristilbud på ventilasjon.

Det er krevende å være arbeidsleder og koordinator, men også lærerikt. Jeg kan godt skjønne de som deltar på "sinnasnekkeren", for det er nok å ta tak i. Da er det jo godt at jeg har som målsetning å ikke bli en kandidat til det programmet, selv om det kommer til å bli noen "smeller" underveis. Jeg skal forresten ringe elektrikeren, det har jeg glemt en hel uke...

 

Kl. 10.30 den 17 April kom altså containeren på en 17m lang trailer. Hadde det ikke vært for ryggeferdighetene til sjåføren fra Salten Havnerservice, så hadde vi måttet bære alt sammen 100m inn til tomta... På et finurlig vis rygget han inn på den smale gårdsveien, foretok noen justeringer på bilen før den nokså knappe 90graders svingen, og midtveis i svingen mistenker jeg at han opphevet ihvertfall 2 naturlover før han kom seg helt inn til grunnmuren. Well done!!
En passelig ivrig kameramann (Rune) med NRK-logo løp fram og tilbake for å få spenningen på film!

 

Da containeren hadde fått touchdown på mårnesgrunn var det åpning av dørene på vår CAIU 8027205. Noen av tilskuerne var faktisk mer opptatt av å finne et vegansmør som vi hadde fått fra Tessa og Dennis, mens jeg koste meg over synet av vårt fremtidige hus.

 

Min kone Sandra:
 Når vi hadde summet oss etter åpningen ble det selvfølgelig feiring med vaffler, noe kameramann Rune hadde hintet om dagen i forveien.

NRK Siv har barnetekke:
 

Mandag uke 17: Snekkere i sving!


Ja du leste riktig, vi har fått leid inn 4 snekkere til å hjelpe oss med råbygget. De skal være hos oss i 2 måneder for å få konstruksjonen/taket tett. 

Det er på en måte vemodig da vi ikke kan si vi har gjort absolutt alt selv, men fordelene er utrolig mange! Vi kan få en smule tid til oss selv i startfasen, og lurke i bakgrunnen for å koordinere elektriker, rørlegger, fremdrift, materialbestillinger og øvrig logistikk i prosjektet.

Snekkerne er forøvrig utrolig dyktige og tok tegningen med den utradisjonelle byggeteknikken umiddelbart!

Happy man! (med svigermors matchende vanter)
Så langt har vi kommet på 5 timer:Vi fortsetter imorgen :)

(Det kan jeg si hver dag i minst 8 måneder til)


2 kommentarer

Kristian og Siri

21.04.2015 kl.10:01

Ser fantastisk ut! Vi gleda oss t å kom utover og hjelp dokker :)

Ole-Martin

21.04.2015 kl.18:24

Kristian og Siri: Så bra :) Vi kan nok trenge litt hjelp ja :) Ingen sak å bygge hus når en har så mange fantastiske folk rundt seg!

Skriv en ny kommentar

Ole-Martin

Ole-Martin

33, Gildeskål

Kategorier

Arkiv

hits