In the making

Nå har det vært rolig på bloggfronten en stund, naturlig nok siden vi bare har ventet på at domen skal bli ferdig produsert i Minnesota. 

Like over nyåret bestilte vi domen, og produksjonen ble satt igang. Nå er det bare snakk om en uke eller to før den er ferdig, blir lastet på container, og sendt over atlanteren! Det å sende en container over atlanteren er ikke det mest miljøvennlige desverre, men de fleste har vel noen svin vandrende rundt i bakgården. Hadde vi vært tøffe nok, og en romslig økonomi kunne vi fått til å lage reisverket selv med lokale materialer, men vi er ganske pinglete, og vil heller ha mer tid til hverandre i en ellers tidkrevende byggeperiode. Kanskje vi kan veie litt opp med å lage leiregulv, cobvegger og en ellers miljøvennlig profil? 

Jeg har ingen anelse hvor lang tid frakten kan ta, men har "budsjettert" med en måneds tid. Denne uken har en gravemann bygget opp terrenget rundt huset, laget plass til containeren, og kanskje det aller viktigste; lage til en midlertidig fylling slik at semi-traileren som kommer med den 12meter lange containeren klarer å manøvrere seg inn til tomta på den smale gårdsveien.

Containeren har vi kjøpt, noe som letter byggeprosessen og mottagelsen. Vi slipper å laste alt ut i full fart for å sende den tilbake, samtidig som vi får en lagringsplass og arbeidsplass under byggeperioden. Vi kan selge den videre etterpå, lage garasje av den, eller et stort drivhus, hvem vet. 

Rød og fin container (Foto: Tim Kastelein)
Vi har gjort svært lite hus-relatert etter nyåret, og fokus har vært på jobb og kvalitetstid med familien. Minstemann har lært seg å gå, klatre (høyt) og løpe fra pappaen med mobilen. Han hyler høyt og tydelig hvis han ikke får knotte og taste på den! 

Litt tid har jeg fått til småting, sånn som å kutte skiferstein som skal legges i yttergang. Men det har gått ufattelig tregt. I teorien skulle jeg kutte 12 skiferfliser hver dag i 10 dager for å få 12m2 (lett), men nå, noen måneder senere, har jeg ennå 4m2 igjen å kutte. Jeg har lånt en kutter fra Sandra sin onkel Øysten, men desverre har kutteren fusket, og jeg måtte kjøpe en ny. (Hvis du leser dette Øysten, så skal du få en ny kutter tilbake :) )

Vinduer (Foto: Tim Kastelein)Opplasting på container (Foto: Tim Kastelein


Innvendig panel produseres (Foto: Tim Kastelein) 

 

Det har vært en hard vinter


Nå er heldigvis våren i anmarsj og vi gleder oss til fortsettelsen, og åpningen av containeren!

Én kommentar

Siri og Kristian

15.03.2015 kl.11:39

ååå som vi gleda oss t å kom å bygg ( og drikk kaffe) ilagmed dokker 😄❤️

Skriv en ny kommentar

Ole-Martin

Ole-Martin

33, Gildeskål

Kategorier

Arkiv

hits