Dome is Home

 

Da var ca 96tonn med subb måkket for hånd inn i tomta og komprimert. 96 tonn er det samme som 96.000kg, og tilsvarer det samme som 1066,6 Gildeskål ordførere (hvor mye veier ordføreren?), eller 27,4 personbiler. #comefeelmybiceps. (Note to self: minigraver) 

UKE 45:

Oddetallsuker har jeg friuke. Siden jeg jobber turnus på denne måten har jeg god mulighet for å bygge. Fra jeg blir vekt av ungene på morgenen til jeg legger dem på kvelden oppholder jeg meg i tomta. Det er ganske slitsomt i lengden, og jeg ser lite til ungene og Sandra, men vi er innstilt på at slik må det være for en periode.

Det er viktig å nevne det fantastiske apparatet rundt oss! Svigermor som tar imot lille Eilert og passer han hele dagen, Ingrid som tar over når svigermor ikke kan, svigerfar, Benjamin, mamma og pappa som hjelper med barnepass og tomtearbeid. I tillegg er vi så heldige å ha en super nabo i Petter, som tar bilder og filmer masse snacks som deles her. Takk :)

Denne uka begynte med jacon forskaling, det er heldigvis ikke mer enn 21 vinkler å forholde seg til på grunnmuren: (Foto Petter Formo)

 

Akkurat der er en 90 graders vinkel, den hører til sjeldenhetene: (Foto Petter Formo)
Så glad blir man når vinkelen passer: (Foto Petter Formo)

 

På Tirsdag kom rørleggeren, ingen sprekk å se, bare rør med rør:


Videre ut i uken begynte vi å legge isolasjon mot grunnen inni tomta. På Fredag tok vi imot en betongbil som fylte 2kubikk i jacon forskalingen. Vi hadde egentlig tenkt å sette igang med å blande selv på Torsdag kl. 13.30 (2timer før mørkets frembrudd), men når Kjell Kristiansen (ansvarlig byggherre) skal få betongbil til et annet prosjekt, og tilbyr å ta med ekstra i bilen til oss... ja da var det ikke vanskelig å takke ja! Det fristet ikke å blande manuelt til sene nattetimer, så vi tok heller en kopp kaffe og ventet på Mr. Betongbilmann!

 

20 cm isolasjon legges og tilpasses vinklene:
 

Av og til er det godt å komme seg bort fra detaljene og ta et overblikk: (Foto: Petter Formo)
Kommunen og planutvalget har vært positive og fremtidsrettet når de godkjente vår byggesøknad på første forsøk. 

Det er ikke sikkert vårt hus hadde fått godkjenning i en større by eller tettbygd strøk. I planleggingsfasen fant vi ut at det er noe som heter at arkitektonisk og estetisk utførelse skal være i tråd med rådende byggeskikk i området, javel... ser poenget, men hva med utvikling og kreative ideer? Om denne tankegangen hadde vært rådende tidligere, så hadde vi ikke vært der vi er idag. 

Når du skal planlegge og bygge din egen bolig... Begynn tidlig, og sett igang søknadsprosessen/planleggingen så snart du kan. Det tar alltid 3 ganger så lang tid som man tror. Vi fant ut i 2012 hvilket hus vi skulle bygge, og tenkte at i 2013 skulle vi begynne... det ble ikke 2013, heller ikke 2014, så nå sikter vi oss inn mot ferdigstillelse desember 2015. 

Det kan være frustrerende når en purrer på noen for 6 gang, og det tar månedsvis å få avklaring på enkle spørsmål. Jeg har sluttet å være "den snille og tålmodige fyren", skal en få noe gjort så gjør det selv eller mas ræva av deg (eller siste utvei, bare gjør det du må gjøre og kanskje få tilgivelse etterpå).

 

Jeg er far hver dag, men imorgen er det fars dag, jeg skal kose meg med disse, og håper på vafler til frokost: 

 

Til slutt litt godsaker snekret ihop av Petter ´the man´ Formo:
2 kommentarer

svartbloggern

09.11.2014 kl.20:42

Kult hus. Sjøl bor jeg i campingvogn. Den er gammel og trekkfull, så det er som å bo i friluft.

Ole-Martin

09.11.2014 kl.22:25

svartbloggern: Å bo i friluft er jo slettes ikke verst :) Campingvogn eller gapahuk kan være det samme, så lenge en har tak over hodet, så funker det meste.

Skriv en ny kommentar

Ole-Martin

Ole-Martin

33, Gildeskål

Kategorier

Arkiv

hits